Fröbröd utan mjöl

Hallå där! Morgonen började med två skivor av detta goda bröd. Jag kände att jag ville ha något mjukbröd att variera mig till fröknäcket som vi äter hela tiden. Detta blev ett väldigt gott alternativ. Hela kanten blev hård och god. Jag rostade skivorna för att få ännu mer knaprighet :-)

Brödet är ganska enkelt att göra men det kräver lång jästid och gräddningstid.

25 g jäst

6 dl ljummet vatten

3 dl majsmjöl

3 dl bovetemjöl

1 msk honung

2 tsk salt

1 dl pumpafrö

1 dl solroskärnor

1 dl linfrö

3 msk fiberhusk

Smula jäst och lös upp med vatten i en bunke. Tillsätt majsmjöl, bovetemjöl, honung, salt och frön till en lös smet. Tillsätt fiberhusk och rör om, det blir en fast deg. Täck en brödform med bakpapper och placera degen däri. Strö bovetemjöl på toppen. Låt jäsa i två timmar under bakduk. Grädda längst ner i ugnen i 200 gr i 75 minuter. Låt svalna helt innan uppskärning.

2 thoughts on “Fröbröd utan mjöl”

  1. Det låter mycket gott, men receptet saknar mått för vattnet! Är det teskedar, matskedar, koppar eller möjligen deciliter?

Kommentarer inaktiverade.