Nyttigt bröd

Tänk att utbudet att ersätta vetemjölet är så stort nu, känns som om det hela tiden kommer nya produkter. Så mycket roligare när man kan experimentera med smaker. Den här frölimpan går åt hos oss. Jag skivar brödet i tunna skivor och rostar två skivor på morgonen. Så gott!

Den här gången har jag bytt ut smaker på mjöl och tyckte att kikärtsmjölet höll vad det lovade med en lätt nötig smak. Mer smakrik limpa.

Älskar de hårda kanterna brödet får.

25 g jäst

6 dl ljummet vatten

1 dl majsmjöl

3 dl kikärtsmjöl

2 dl havremjöl

1 msk honung

2 tsk salt

1 dl pumpafrö

1 dl solroskärnor

1 dl linfrö

3 msk fiberhusk

 

Smula jäst och lös upp med vatten i en bunke. Tillsätt majsmjöl, kikärtsmjöl, havremjöl, honung, salt och frön till en lös smet. Tillsätt fiberhusk och rör om, det blir en fast deg. Täck en brödform med bakpapper och placera degen däri. Låt jäsa i två timmar under bakduk. Grädda längst ner i ugnen i 200 gr i 75 minuter. Låt svalna helt innan uppskärning.

2 thoughts on “Nyttigt bröd”

  1. Verkar spännande med kikärtsmjöl- har du något tips på vad man ta istället för för fiberhusk?
    Ha en fortsatt bra kväll och tack för alla goda recept som du delar med dej av.

Kommentarer inaktiverade.