Chokladtryffelkaka..

Den här goda tryffelkakan blev jag rekommenderad av en vän att göra. Mitt betyg blir mer än godkänt. Riktigt härlig chokladsmak och god konsistens men ack så mäktig. Man får ut många bitar på den här kakan. Serveras gör den nästan direkt ur frysen.
400 g mörk 70% choklad
300 g smör
3 dl socker
6 st ägg
4 dl mjöl
Smält smöret och smält ner chokladen. Tag av ifrån plattan och rör ner socker, sedan ett ägg i taget och till sist mjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant på 24 cm.
Grädda kakan i 175 gr i 10 min i nedre delen av ugnen. Kakan är lös när den tas ut. När kakan kallnat frys in den i minst 2 dygn innan servering. Servera med glass eller lättvispad grädde.

2 reaktioner på ”Chokladtryffelkaka..”

Kommentarer inaktiverade.