Nutella Sandwich med lingonglass

Gooooodmooorgon Freeedaaag! Denna helgen har vi ett födelsedagsbarn i familjen och vi har förberett lite i veckan inför hennes kalas. Allie bestämmer in i minsta detalj och vill vara med och baka allt. I går satt vi faktiskt hela familjen och skapade figurer till Allies tårta. Hon skall få dekorera den själv med det vi gjorde. Vi kör lördagsmys med släkten denna gången..

Jag bjöd familjen på hemmagjord Sandwich häromdagen. Det blev väldigt gott och lägga en skiva glass emellan två nutella cookies. Jag skar glassen i tunna skivor och tryckte ut runda bitar som passade i storlek till kakorna.

IMG_2496

YUMMIE!

IMG_2511

Nutella Cookies

2 äggvitor

2,5 dl florsocker

0,5 dl mjöl

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

0,75 dl nutella

.

Vispa ihop äggvitor och florsocker i ca 1 minut. Rör ner kakao, mjöl, vaniljsocker och nutella. Spritsa ut 20 kakor över två plåtar med bakpapper. Grädda i 175 gr i ca 9 minuter. Låt svalna på plåten.

.

Lingonglass

3 äggulor

0,5 dl socker

2 tsk vaniljextrakt

0,5 dl lingonsylt

4 dl grädde

.

Vispa äggulor och socker. Rör ner vaniljextrakt och lingonsylt. Vispa upp grädde och rör ner det i smeten. Häll smeten i en brödform och frys i minst 6 h.

IMG_2487

IMG_2508

4 thoughts on “Nutella Sandwich med lingonglass”

  1. Åh såg jäkligt gott ut, men tror du kakorna går att frysa och ta fram senare och sen bara lägga glass emellan? / Malin

Kommentarer inaktiverade.