Jättegod ostkaka

Ni vet väl vid det här laget att jag är väldigt svag för ostkaka. Så underbart gott som ett sött inslag till kvällsmaten. Muuums! Den här varianten med extra hackade mandelbitar i gör det extra gott med lite tuggmotstånd. Jag tycker det blir extra lyxigt att servera den med en klick lättvispad grädde och sylt!

150 g mjukt smör

200 g mandelmassa

1 dl sötmandel

6 st ägg

250 g ricottaost

1 bittermandel

1 tsk vaniljpulver

0,5 dl mjöl

smör till formen

 

Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Rör i ricotta, finhackad/mixad mandel, vaniljpulver och riven bittermandel. Vänd till sist ner mjölet. Smörj en kakform med löstagbar kant på 24 cm. Fyll smeten i formen och grädda i 175 gr varmluft i 25-30 min. Prova med en sticka, den skall inte vara kladdig.