Broccolipaj

Hej på er denna regniga tisdag! Jag har bakat massor av bröd nu på morgonen. Kika på instastories för bilder ifrån det om du blir nyfiken @fikastunder

Lunchen idag, gårdagens middag, var både vegetarisk och glutenfri. Så positivt överraskad av hur pajdegen blev. Grymt bra! Tummarna upp för denna goda paj. Serveras med en sallad.

Pajdeg

2 dl havregryn

1 dl majsmjöl

0,5 dl linfrö

2 dl kallt vatten

 

Blanda ihop alla ingredienser till en deg och tryck ut i en pajform på 24 cm. Förgrädda pajskalet i 200 gr i 10 min.

 

Fyllning

600 g broccoli

200 g ädelost

3 ägg

2 dl grädde

riven ost

salt & peppar

 

Koka broccoli enligt anvisningar och lägg dem över pajskalet. Dela den gärna i småbitar. Smula över ädelost. Vispa ihop ägg och grädde med kryddor och häll i formen. Toppa med riven ost och skivade tomater. Gratinera i ytterligare ca 35 minuter tills äggstanningen är klar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *