Vegetarisk Frittata

Så käckt att kunna göra ”omelett” i ugnen. Jag tycker alltid det är så svårt att grädda de där i stekpannan. Frittata är alltså som typ en omelett fylld med godsaker. Tyckte verkligen jag lyckades med en god smak på denna. Servera med en sallad till.

400 g blomkål

200 g broccoli

1 gul lök

1 röd lök

6 ägg

1 dl riven ost (gärna med smak)

1 dl grädde

2 msk sesamfrö

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 tsk persilja

1 tsk basilika

1 tsk bakpulver

cocktailtomater

 

Koka blomkål och broccoli i saltat vatten i 5 minuter. Hacka lök och bryn den i smör. Rör ihop ägg, riven ost, grädde, sesamfrö, salt, peppar, persilja, basilika och bakpulver i en skål. Klä en bakform på 24 cm med ett bakpapper. Blanda ihop lök, blomkål och broccoli och lägg detta i formen. Häll över äggblandningen. Avsluta med skivade cocktailtomater. Grädda i 200 gr i 25 min. Låt svalna i 30 minuter innan servering så att den sätter sig.

2 thoughts on “Vegetarisk Frittata”

  1. Verkar väldigt mumsigt. Skulle önska att man kunde maila recept, min dotter gillar nyttig mat så det skulle vara bra. Är det något du kan tänka dig att ordna. Tack o trevlig helg

    1. Hej! Det går tyvärr inte men maila länken så kommer hon direkt till receptet! Kul att du gillar!

Kommentarer inaktiverade.