Grön drink

Det nya här hemma är gröna drinkar. Mixern går varm :-) Trodde aldrig att det kunde vara så gott. När det är både nyttigt och gott, då är det hållbart, hehe..

Jag tycker det är så svårt med nyttiga mellanmål så jag är så glad att jag hittat detta. Det går ju att variera i smaker men så långt har jag inte kommit än. Vill man köra en lite mer matig smoothie så kan man slänga i lite havregryn. Så här gör jag.

1 näve fryst broccoli

1 näve fryst spenat eller fryst grönkål

1 näve mango

en skvätt ingefärashot

en skvätt apelsinjuice, ej koncentrat

några deciliter havremjölk

vatten till rätt konsistens

 

Lägg allt i en mixer och mixa den slät. Häll på vatten efter den konsistens du vill ha. Mums!

6 thoughts on “Grön drink”

 1. Vi använder också vår mixer jämt!! Perfekt att få i barnen nyttigheter :) Har ofta en hel bit ingefära i och fryst avokado 😀

 2. Hej! Detta måste jag prova hemma, ser ju åtminstone väldigt god ut!! Haha! En fråga bara.. ungefär hur många deciliter mjölk har du i? Och en skvätt, är det nån matsked bar eller mer..? Tack på förhand!!:)

  1. Kanske 2 dl mjölk till 0,5 dl juice och 0,5 dl shot. Jag mäter inte utan häller i efter jag vill att den skall smaka :-)

 3. Jag har också varit nyfiken på att testa gröna drinkar, men inte riktigt vågat. Är rädd att det inte alls ska vara gott, utan bara smaka ”nyttigt”, haha, men det här receptet skulle jag nog våga mig på. Undrar bara vad för spenat du använder? Har kollat på flera i butiken, men på alla står det att den bör tillagas….

 4. Åh vill gärna ha tips på nyttiga smoothies. Har testat några men är för feg för att testa. Vill inte ha sådana med mejeriprodukter i.
  Ingefära och selleri bland annat brukar ju ge god smak.
  Denna måste jag testa!
  Jag har ju ingen juice centrifueg utan kör alltid bara i en vanlig matberedare.

Kommentarer inaktiverade.