Plommonkräm

Vid en närmare titt så fanns där väldigt många plommon i vårt plommonträd. Så pass många att jag var tvungen att koka lite kräm innan de blev dåliga. Krämen gick väl inte direkt hem hos barnen. De vill hellre äta plommonen precis som de är.

Att koka kräm tar inte alls lång tid och blir gott som dessert efter middagen eller som inslag i kvällsmålet! Servera gärna med kall mjölk.

IMG_3042

IMG_3044

IMG_3062_1

800 g urkärnade plommon

4 dl vatten

2 msk koncentrerad apelsinjuice

1,5 dl socker

1 tsk vaniljpulver

2 msk potatismjöl+lite vatten

.

Tvätta och kärna ur plommon och lägg dem i en kastrull. Fyll på med övriga ingredienser. Låt småkoka i ca 20 minuter tills plommonen mjuknat och delats sönder. Rör ihop potatismjöl och vatten och häll i lite i taget (under omrörning) i krämen tills du får den tjocklek du vill ha.