Världens godaste kladdkaka

Ni tar väl inte semester ifrån Bakverk och Fikastunder, hihi.. Jag ser allt att ni är några som prioriterar andra saker, helt förståeligt såklart. Jag ser också att det här receptet var det mest välbesökta under juli. Har du bjudit någon du gillar på denna ljuvliga kladdkaka?

Detta är nog helt klart den bästa kladdkakan, jag kommer inte på någon som slår den just nu. Den har den där segheten i botten som är fantastisk och med en ljuvlig kolaaktigt glasyr, majj gadd! Passar bra tillsammans med gammaldags vaniljglass men är också ljuvlig med lättvispad grädde.

Denna kakan går utmärkt att förbereda dagen innan och förvaras i kyl. Går även bra att frysa men tina den gärna långsamt i kyl innan servering.

IMG_4462

 

Botten

100 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

 

Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig. Smöra en löstagbar form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 20 min. Låt svalna ca 10 min.

 

Glasyr

2 dl vispgrädde

1 dl socker

1 dl ljus sirap

100 g mörk blockchoklad

100 g smör

 

Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar en aning (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge (den är lös men stelnar i kylen). Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl. Det tar ca 3-4 h.

Godaste ever!!