Ananaspaj

Denna pajen är supergod och är uppbyggd på samma sätt som Päronpajen. Bäst serveras den med vaniljglass.
Deg

150 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl creme fraiche
4 st äggulor
3 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas (är den liten, ta två)

Börja med degen. Smält smöret. Blanda samman mjöl, socker och bakpulver. Häll över smöret och rör om till en deg. Tryck ut i en pajform på 24 cm, mest i kanterna. Rör ihop creme fraiche, äggulor och vaniljsocker. Blanda i den väl avrunna ananansen. Häll i fyllningen på pajdegen. Grädda i 200 gr i 25-30 min. Låt svalna och servera med vaniljglass.

7 reaktioner på ”Ananaspaj”

  1. Åh vilken härlig blogg du har! Och du är verkligen SUPER duktig! Jag försöker hitta en fysisk butik i Stockholmsområdet som säljer tårtredskap, har du något tips?Kram Amanda

  2. Nåt som är gott är att tillsätta 2 dl kokos i degen (ta då bort 1 dl mjöl) Ett litet tips bara…

Kommentarer inaktiverade.