Knäckig Hallonpaj

Hej novemberlovsmåndag! Så skönt med lovlunk. Nr 3 sover borta och nr 1 och 2 drar sig i sängarna. Nr 4 vägrar sova förmiddagslur och klättrar lite här och där :-)

Jag var en sväng på IKEA igår och införskaffade lite av det som behövs till att färdigställa Junis nya rum. Jag tror att det kommer bli jättebra. Färgen blev precis som jag hade tänkt mig, så himla kul. Nu målar jag tavellister och maken fixar fönsterkarm.

Nu till helgens bak. Jag blev så sugen på paj när mamma ringde och frågade om min äppelpaj så jag gjorde en liknande hallonpaj. Sååå god!

200-300 g frysta hallon

1 msk potatismjöl

150 g smör

2 dl råsocker

0,5 dl ljus sirap

0,5 dl grädde

3 dl havregryn

1,5 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

1 tsk flingsalt

 

Blanda frysta hallon med potatismjöl och lägg dem i en pajform på 24 cm. Smält smör, råsocker, sirap och grädde och koka några minuter. Blanda samman havregryn, mjöl, bakpulver och flingsalt och rör ner det i vätskan. Bred massan över hallonen. Grädda i mitten av ugnen i 200 gr i 28-30 min. Låt svalna.

5 reaktioner på ”Knäckig Hallonpaj”

  1. Du bjuder som vanligt på fantastisks bilder.

    Är så otroligt sugen på ditt golv från Bauhaus. Är du nöjd med det?

  2. Hej!

    Var är tröjan den stickade vita tröjan ifrån som du har på bilden där du visar upp dina nya högmidjade jeans från H&M?
    Älskar för övrigt alla klädinlägg du gör, inspirerande värre!
    Kram W

  3. Hej!
    Tänkte baka hallonpajen idag😜
    Har ingen råsocker hemma dock, går det ta vanligt socker tror du, eller blir den mindre knäckig då?

    / Sofia

Kommentarer inaktiverade.