Sommarens Rabarberpaj

Nu har rabarberna växt upp i trädgården och detta är min andra paj för säsongen. Den här var så enkel och god att jag troligtvis kommer baka den många gånger till. Mums! Jag hittade receptet på Mitt Kök.

Jag gillar när det blir segt av den långa gräddtiden!

400 g ansade och skalade rabarber

125 g smör

0,5 dl grädde

0,5 dl ljus sirap

2 dl havregryn

1,75 dl mjöl

2 dl socker

0,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

 

Ansa och skala rabarber. Skär dem i tunna bitar och lägg dem i en pajform på 24 cm. Smält smöret och rör ner grädde och sirap. Blanda övriga ingredienser i en skål. Blanda ihop vätskan med mjölblandningen och fördela över rabarbern. Grädda i 150 gr i 50 minuter.

 

 

One thought on “Sommarens Rabarberpaj”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *