Blommig 80 års tårta!

Min grannes mamma Vera fyller 80 år och idag skall hon firas. Önskemålet till denna tårta var att det skulle vara mycket blommor. Det brukar bli rosa nyanser när jag gör blommor men just till denna tyckte jag det passade lite extra bra. Tårtan påminner mig om min farmor som fyllde sitt hem med rosa toner. Jag ville placera blommorna som en liten bukett på något sätt så att alla hamnade i mitten. Siffran 80 placerade jag ståendes mitt i.

 
Jag valde att bryta av med en limegrön kant, jag blev nöjd med ”den rosa drömtårtan” när jag bröt av det kantbandet med en grå ton. Tyckte detta fungerade jättebra också. Det är övervägande rosor och liljor på tårtan och det tycker jag passar utmärkt till en dam på 80 år fyllda, hoppas att denna damen gillar det med ;-)

 
Ljusa bottnar, fylld med hallonmousse och kokosmousse, spacklad med smörkräm, täckt med sockerpasta och dekorationer i sockerpasta, blompasta, sidenband, ståndare och ätbart rosa shimmer.
ETT STORT GRATTIS VERA!

10 thoughts on “Blommig 80 års tårta!”

  1. Härlig tårta. Man blir glad av den.. Otroligt vackra liljor. För mig är också blommer rosa. Rosa och limegrön är härliga färger ihop. Fräck dem den två färgade kanten. Den idén lånar jag gärna någon gång..

  2. Jättefin tårta! Älskar att du gjort lite "annorlundare" blommor :) Och smart sätt att göra 80 på. Mycket möjligt att jag kanske snor den idén av dig… :)

  3. Verkligen snygg och stilren, men fortfarande lekfull, en fullträff!

  4. Riktigt snyggt. Blir en juste effekt med lite tjockare blomblad på rosorna.

Kommentarer inaktiverade.