Chokladpaj med lättvispad grädde

Godmorgon i stugorna! Hoppas att allt är bra med er! Jag skall påbörja min långfrukost här innan jag fortsätter med att städa byggdamm i exakt hela huset.

Johannes bilade upp hallen nere vid entrén igår så vi är igång med sista etappen i mellanplan där det var tänkt att alla barnen skulle bo men med ett nytt på väg så får vi tänka om :-) Cilla skall i alla fall kunna flytta ner till sina syskon under hösten och så kan vi fixa i ordning lite där uppe till kommande bebis.

Den här goda chokladpajen bjöd jag kollegorna på igår till fredagsfikat. Det var uppskattat och gott. Ett plus att den är enkel att göra. Receptet hittade jag på Arla.se

IMG_6881

IMG_6886

IMG_6874

Pajdeg:

125 gr rumsvarmt smör

2,5 dl mjöl

0,5 dl florsocker

0,5 dl kakao

1 krm salt

2 äggulor

.

Fyllning:

1 vaniljstång

2 dl grädde

1,5 dl ljus sirap

300 g mjölkchoklad

100 g mörk choklad

Tryck ihop alla ingredienser till pajdegen till en jämn deg. Tryck ut i en pajform på 24 cm. Låt stå i kyl 30 min. Grädda i 200 gr i ca 10 min. Låt svalna.

Skrapa ur vaniljstången och lägg stång, frö, grädde och sirap i en kastrull och låt koka upp. Tag av ifrån plattan och rör ner chokladen i bitar så att den helt smälter.

Häll fyllningen över pajskalet och låt stelna i kyl minst 5 h innan servering. Servera med lättvispad grädde.