Godaste fröknäcket

Jag fick så många frågor på gårdagens fröknäcke bak som jag la ut på insta stories ( @fikastunder ). Jag gör i princip på samma sätt varje gång men kanske varierar med några frön, mjöl eller gryn för att variera smak. Det viktiga är ju att hålla sig till samma mängd. Så här gjorde jag igår. Älskar det och tröttnar aldrig :-)

1 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

1 dl linfrön

1 dl sesamfrön

0,5 dl majsmjöl

0,5 dl fiberhavregryn

1 dl mjöl

1 msk flingsalt

1 msk honung

0,5 dl olivolja

1,25 dl kallt vatten

 

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt honung, olivolja och vatten och rör om till en jämn massa. Tryck ut på en hel plåt med bakpapper. Ta hjälp med att lägga ett bakpapper över om det kladdar mycket. Grädda i 150 gr varmluft i ca 10 min. Tag ut plåten och dela i bitar. Grädda ytterligare 25-30 min. Låt svalna. Förvara i en lufttät burk.

Lycka till!​