K O L A P A J

Hallå där! Här har vi startat grillen efter en eftermiddag ute med båten. Jag var även och sprang några varv runt Sisjön i förmiddags med vänner. En väldigt härlig sommardag med andra ord. Slingan runt Sisjön var riktigt bra, härlig natur och gott underlag att springa på. Kommer garanterat bli fler turer dit.

Det blev en kolapaj till slut, har jag väl fått en idé så vill jag gärna förverkliga den :-) Jag bjöd in grannen på lite fika och det räckte även till en fika med svärföräldrarna!

Alltså, mums!

150 g smör

3 dl mjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

 

Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en löstagbar form (eller pajform) på 24 cm en bit uppför kanten.

 

1 burk karamelliserad mjölk

 

Bred ut den karamelliserade mjölken över degbottnen och grädda i 200 gr i ca 24 min. Efter 15 min kan man placera ett bakpapper över formen så att inte kolan bränns vid. Låt svalna.

 

1 stor banan

3 dl grädde

0,75 dl turkisk yoghurt

2 tsk vaniljextakt

kakao

 

Skiva bananen och fördela den över kolan. Vispa grädde och blanda med turkisk yoghurt och vaniljextrakt. Fördela detta över pajen. Toppa med siktad kakao.

 

2 reaktioner på ”K O L A P A J”

  1. Hej!
    Tack för en riktig rolig och smakfull blogg!
    Står nu o tänkte baka kolapajen men hittar inte vilken temperatur som ugnen ska vara på…?
    Kan vara så att jag är blind.
    Ha det gott
    Med vänlig hälsning, Jennie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *