Kalljästa semmelbullar

Hej bloggisar! Det är semmeltider och jag har hunnit med lite olika recept som ni märkt men även ätit bagerisemla & gjort egna med köpebullar :-)

Kalljäst deg tycker jag är så käckt för det blir bara en jäsprocess så man slipper flera moment. Bara att göra degen och bullarna färdiga och sedan jäsa för att sedan grädda! Dessutom blir de luftiga och saftiga, så goda!

25 g jäst för söta degar

2 dl kall mjölk

1 ägg

0,5 dl socker

1 krm salt

1 tsk kardemumma

ca 6 dl mjöl

75 g rumsvarmt smör

 

Lös upp jästen med mjölken tills allt blandat sig. Vispa upp ägget och rör ner det i jästblandningen. Rör ner socker, kardemumma och salt. Rör ner ca 4 dl mjöl, tillsätt smöret och resten av mjölet. Knåda degen jämn och dela i 12 bitar. Forma till släta bullar. Täck en långpanna med bakpapper och placera ut bullarna där. Lägg en handduk över formen och ställ i kylen över natten. Tag fram formen på morgon, pensla bullarna med vispat ägg och grädda i 250 gr i 8-9 min.