Morotskaka i långpanna

Hejsan! Jag har precis druckit ur kaffekoppen och till den nybakat, jajamen. Var så grymt sötsugen efter en sockerfri vecka :-)

Johannes målar Junis rum, Juni sover och de andra barnen är i väg på sitt håll. Så kom jag på att jag bakade en gudomlig morotskaka förra veckan som toppades med dessa chokladpumpor passande till Halloween fikat! Är det på tisdag man firar eller? Verkar vara väldigt utspritt det här firandet.

Chokladpumpor ifrån TGR.

3 ägg

3 dl socker

150 g smör

200 g morötter (ca 4 dl finriven)

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

2 tsk kanel

en nypa salt

 

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Finriv morötter. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, kanel och salt i en skål. Rör ner smöret försiktigt i äggvispet och sedan morötterna. Rör till sist ner mjölblandningen. Täck en form på 20*30 cm med bakpapper. Häll i smeten och grädda i 175 gr i ca 40 min. Stickan skall vara torr. Låt svalna.

 

200 g Philadelphiaost

1 dl creme fraiche

1 tsk vaniljsocker

2 dl florsocker

 

Vispa Philadelphia ost och creme fraiche fluffigt. Vispa ner vaniljsocker och florsocker. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Skär i bitar.

Fortsatt trevlig helg!