Goda påskdesserter

Nu är det inte långt kvar tills det är påsk! Utöver att ha en massa ägg samt annat gott att äta, som mat, så är det ju inte fel att även ha en eller två goda desserter. I klippet kan du se hur man gör fantastisk goda, fyllda chokladägg, med hjälp av bland annat Kinder-ägg!

Här är en annan god påskdessert:

Pavlova med gräddkräm och godisägg

Dessa ser ut som små fågelbon i maräng, med färgglada godisägg och frisk gräddkräm, vilket passar bra till påsk.

Ingredienser

Maräng
– 3 äggvitor
– 2 dl strösocker
– 1 tsk pressad citronsaft
– 2 tsk majsstärkelse

Fyllning

– 1½ dl vispgrädde
– 2 msk lemon curd, rumstemp
– 24 färgglada små påskägg
– 1 tsk florsocker
– 8 blad citronmeliss

Gör så här
1. Ugn 150°, 100°.
2. Maräng: Vispa äggvitorna så styva att det går att vända skålen upp och ner. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt citronsaft och majsstärkelse. Vispa till styva toppar.
3. Lägg marängsmeten i spritspåse och spritsa ut 8 små bottnar med diametern 6 cm på plåt med bakplåtspapper. Spritsa en krans runt om.
4. Ställ in i 150° varm ugn ca 15 min. Sänk värmen till 100° och grädda ytterligare 30 min. Marängerna ska vara hårda utanpå och krämiga inuti. Om de inte är det så ställ in i ugnen ytterligare 10 min. Låt marängerna svalna.
5. Fyllning: Vispa grädden. Vänd ner lemon curd, lite slarvigt. Lägg en klick gräddkräm i varje ”marängbo”.
6. Lägg påskäggen i gräddkrämen. Sikta över lite florsocker. Dekorera med citronmeliss.

1 apr 2022